zaterdag 10 oktober 2009

MTB-Toertocht te Elsegem

Vorige week reden we de laatste rit met de club. Signaal om de mountainbike van onder het stof te halen.

Voor dit week-end worden we verwend met nogal wat toertochten in de regio : Gullegem, Heestert & Wortegem-Petegem op zaterdag, Waregem op zondag.

Een overaanbod? Ik vermoed van wel, ... zo wordt het voor iedere organisatie moeilijk om hun vorige records in aantal deelnemers te verbeteren. En toch, van mij mag het wel : het zorgt voor minder drukte op de smalle paden, ... en wat concurrentie brengt de kwaliteit van de tocht (en voorzieningen) meestal tot een hoger niveau.

Hoedanook na wat heen en weer sms'en opteerde ik, samen met Pascal, voor de tocht te Wortegem-Petegem.

Terwijl we richting de vertrekplaats, bedrijventerrein 'Willy Naessens', fietsten, hadden we het over allerhande fietsmateriaal... En wordt een bezoek aan Bike Motion, eind oktober, niet uitgesloten.

Na een vlotte inschrijving vertrokken we richting Oudenaarde. Vrij snel kregen we mooie passages langs en doorheen het domein 'De Ghellinck'. Niettegenstaande de hevige regens van de voorbije dagen bleven alle stroken goed berijdbaar. Op het gekende paadje aan de Scheldeboorden met zicht op de Golf verhoogden we de snelheid. Deze tempo-versnellingen leverden alvast nieuwe pieken op mijn polar op.

Bij het naderen van het recreatief domein 'Donck' haalden we enkele andere deelnemers in, en voor we het wisten kregen we een single-track aan de boorden van de vijvers voorgeschoteld. Pascal, als behendige fietser, wist deze - behoorlijk lange passage - snel en vlot af te werken. Ergens zo wat halverwege, bij het bordje 'Pas Op' diende ik voet aan de grond te zetten, tempo eruit... en dan maar opnieuw het evenwicht vinden op de glibberige ondergrond... en snel door fietsen om Pascal bij te benen.

Daarna volgde een deel van het traject van de plaatselijke bloso-route. Ondermeer de passage langs de spoorweg kregen we voor de wielen geschoven. Na enkele bos-passages kregen we een klim, op het asfalt, te verwerken. Bovengekomen kwam de verlossing : een mooie bevoorrading! Een 15tal andere bikers kwamen er ons vervoegen.

Onmiddellijk na deze bevoorrading volgde een 50meter geploeter in de modder. Wellicht het enige minpuntje voor deze tocht. Gelukkig was het een korte passage en was wat volgde de moeite waard : doorheen enkele velden kregen we hoogtemeters te verwerken.

Inmiddels reden we opnieuw op grondgebied Wortegem-Petegem en naderden we Bouvelo-Bos. In het verleden werd dit domein reeds meermaals opengesteld, maar nog nooit kregen we zo een mooie 4 km op ons bord geserveerd. Prachtig! Subliem! Veel heeft natuurlijk ook te maken met de weersomstandigheden van de zomer. Op alle stroken konden we goed doorfietsen.

Na deze passage, een tweede bevoorrading, en enkele stroken uit het lokale bloso-parcours fietsten we doorheen Anzegem. Ook hier vonden de parcoursbouwers leuke off-road-stukken. Mooi werk!

Na een blik op het uurwerk, en met Wortegem-Petegem in het vizier beslisten we samen om onmiddellijk huiswaarts te fietsen. De barbecue-worst houden we maar voor een andere keer.

Na tien km tegen de wind in beuken konden we de mountainbike thuis afspuiten.

Een zeer leuke, geslaagde, tocht! Niet druk, goed uitgepijld, voldoende bevoorradingen, een mooi parcours... en wat een goede passage in Bouvelo-Bos!

Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten