zaterdag 31 oktober 2009

Bike MOTION 2009

Na een dag relaxen in de Holiday Thermen te Schiedam - met een heerlijke afsluiter in het Patershol te Gent - stond voor vandaag, vrijdag, opnieuw een trip naar Nederland op het programma.

De Fietsbeurs BikeMOTION te Utrecht had zich via diverse media groots aangekondigd. Een bezoek kon dus niet uitblijven. Bovendien is er na het verdwijnen van de beurzen te Mechelen & Brussel - dan toch crisis in de fietsindustrie? - enkel nog VéloFollies in België... En dit is pas begin 2010.

Samen met Michiel werden de Nederlandse autowegen getrotseerd om na een kleine drie uur te Utrecht aan te komen. De grootte van het beurscomplex, de volle parkings deden een lang aanschuiven aan de ticketservice vermoeden... Gelukkig : een zeer vlotte doorgang!

Wat meteen opviel : zeker de helft van de bezoekers was Vlaams! Naast Antwerps en Limburgs ook relatief veel West- & Oost-Vlaamse dialecten te horen bij het aanschuiven van de diverse standen.

Standen waren er in overvloed : Eén van de grotere fietsstanden was voorbehouden voor Bianchi, onmiddellijk bij het binnenkomen. Maar ook Specialized, Cannondale, Scott, Pinarello, De Rosa, Cube, Stevens, ... namen nogal wat ruimte in.

Interessant was de stand van Museeuw Bikes waar men via een technische proef het comfort-verschil tussen carbon en vlasvezel aantoonde. Toch een imponerend voordeel voor de Museeuw Bikes!

Niet alleen de fietsconstructeurs, maar ook de fietskledingproducenten spaarden kosten noch moeite : mooie standen van ondermeer BioRacer, Vermarc, Craft...

Wie er echt uitsprong was verdeler Veltec : Een waar Veltec-dorp was in geheel Italiaanse stijl aangekleed met hun diverse producten : Willier, Cervélo, Veltec-kleding... Het aangeboden ijsje smaakte er heerlijk!

Van volgende standen verwachtte ik misschien net iets meer : Garmin ontgoochelde me met de grootte van de stand, ... geen brochures, noch verkopers te bespeuren...! Ook de stand van Eddy Merckx, mijn inziens overigens met één van de mooiste gamma's sedert jaren!, nam wat weinig ruimte in.

Volgende leveranciers sprongen dan weer positief op : Tacx, Powerbar, ... En dit door hun interactie met de bezoekers. Tussen de bezoekers ontwaarde ik naast een collega overigens ook Niels Albert, Ludo Diericksen, Johan Museeuw, Boonen Sr, ...

En tot slot > De trofee voor de meest dynamische verkopers gaat naar : 1/ Scott 2/ Polar 3/ Webtrainer.

Neem ook een kijkje op mijn voorstelling van de highlights Bike MOTION Utrecht :


Johan

3 opmerkingen:

 1. Beste Johan,

  Allereerst hartelijk dank voor uw compliment op mijn weblog.
  Ook ik was vrijdag op de Bike Motion Benelux aanwezig en buiten de grote hoeveelheid prachtig fietsmateriaal viel mij ook het enorme aantal Belgische bezoekers op!

  vriendelijke groet,
  Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan je op zo'n beurs een fiets aanschaffen of is het enkel om te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dergelijke beurs is toch veeleer een gelegenheid om fietsen, wielen... te vergelijken... informatie te verzamelen... Om uiteindelijk goed geïnformeerd in een speciaalzaak bij jou in de buurt bepaalde zaken aan te schaffen.

  BeantwoordenVerwijderen