zondag 23 oktober 2016

Mijn Levensloop-Ervaring in najaar 2016

Global Hero Of Hope

Toen ik eind 2015 de erkenning Global Hero Of Hope van de American Cancer Society, een ambassadeurschap voor Levensloop van Stichting tegen Kanker, ontving werd al snel duidelijk dat september en oktober drukke Levensloop-maanden werden.

In 2014 startte ik Levensloop Kortrijk mee op, en ook in 2015 was ik er voorzitter, ... 2 prachtige edities met veel solidariteit en dito resultaten.


Niet de resultaten van deze edities blijven bij, wel de warme contacten, en dus was het zeker dat ik ook in 2016 zou aanwezig zijn.  Dit om die vele vechters, teamkapiteins, deelnemers die de voorbije edities op mijn vraag deelnamen terug te zien.

Naast ambassadeur van Levensloop ben ik ook voorzitter van vzw Cyclo4Cancer, een zelf opgericht initiatief waarmee we al fietsend de noodzaak aan meer wetenschappelijk kankeronderzoek uitdragen.  Het was met deze vzw dat ook opnieuw een team werd gevormd voor de 3e editie van Levensloop Kortrijk.

10/09/16 : Levensloop Kortrijk (3e editie) > Deelname als team!

Teams vormen de motor van een Levensloop.  Zij organiseren zowel vooraf als tijdens Levensloop fundraising-acties.  Bovenal symboliseren hun teamleden solidariteit door gedurende 24u in estafette te lopen of wandelen.  Net zoals kankerpatiënten iedere dag opnieuw 24u moeten strijden, bewegen zij gedurende 24u tegen kanker.

Het team Cyclo4Cancer, dat door mij en de overige bestuursleden van deze vzw werd gevormd, telde 80 deelnemers en zamelde ruim 10.000 euro in.

Belangrijker evenwel is dat de vechters van het team een prachtig weekend kregen, heel veel solidariteit ervoeren... en dat we aan onze stand gedurende deze 24u heel veel gelukkige gezichten zagen.  Bij deze nog eens een oprechte dank aan iedereen die dit weekend als vrijwilliger van Cyclo4Cancer optrad.


Voor mij was het super om zovele vechters terug te zien, ... Het was ook samen herdenken wie overleden is!


Ik wandelde en liep, zo de symboliek van de 24u vervullend.Het was overigens tof om zovele vrienden aan onze tent te zien, en om ook te zien dat mijn collega's een team vormden.
Dankzij een mooi uitgewerkt missie-programma kon ik ook een yoga-sessie met partner in crime en tevens comité-lid Stefaan meepikken. 


Al is het toch vooral de door mijn echtgenote mee georganiseerde kaarsenceremonie die bijblijft.

Tevens vervulde ik er mijn rol als ambassadeur door comitéleden van opstartende levenslopen rond te leiden en toelichting te geven.


Levensloop Kortrijk was voor alle aanwezigen - ook al met dank aan het schitterende weer - opnieuw geslaagd.  


Levensloop voor Bedrijven : 10/09/2016 (1e editie) > Ondersteuning als GHOH!

Voor het eerst organiseerde men in België een levensloop voor bedrijven.  Bij de opstart van dit comité werd me gevraagd om als ervaringsdeskundige in het opstarten van een levensloop enkele meetings bij te wonen en raad te geven.  Helaas kon ik deze opdracht na de zomervakantie niet verder zetten tgv medische problemen bij één van de kids.  Gelukkig kon ik wel bij de fantastische opening van deze levensloop aanwezig te zijn!
Mij blijft ook de sterke getuigenis van de meter van deze bedrijvenlevensloop bij : een oproep naar nog meer solidariteit!  Steun zij die geconfronteerd worden met kanker door hen wat werk uit handen te nemen, door een luisterend oor te bieden, ... kortom door er eenvoudig weg even te zijn!


Het was bovendien een ideale gelegenheid om samen met 2 van de 4 andere Belgische Global Heroes Of Hope op de foto met de peter van deze bedrijvenlevensloop te gaan!

Levensloop Aalst : 17/09/2016 > Ondersteuning als GHOH!

Gezien de groei van het aantal levenslopen in België, waardoor de solidariteit zich ook geografisch sterker verspreidt, zijn er vanaf 2016 soms meerdere levenslopen in 1 weekend.  Dit weekend was er naast de bedrijven-levensloop te Brussel ook een Levensloop te Aalst.

Benieuwd hoe Aalst zijn eerste editie organiseerde, en ook wel om de Levensloop-coördinator ter plaatse een hart onder de riem te steken gingen we ook daar langs.
En we zagen dat deze Levensloop in meerdere opzichten de Hoop beklemtoonde : super!!

Levensloop St Truiden : 01 oktober (6e editie) > Als vechter!

Levensloop St Truiden bezocht ik reeds eerder, en bleef me als een voorbeeld voor andere levenslopen bij.  Ik blijf er van overtuigd dat we vooral kunnen leren van elkaar, en vandaar dat ik voorstander ben dat comitéleden ook andere levenslopen (blijven) bezoeken.  Zo bezocht ik ook dit jaar opnieuw St Truiden, al was ik hier ingeschreven als vechter.

En wat een ontvangst viel ons als vechter te beurt.  Het was gewoonweg fantastisch.  Niet alleen omdat we echt zelf als VIP werden behandeld, maar vooral ook om dit ook gold voor onze care-givers : een echt gewaardeerd initiatief.  

De opening waarbij de vechters tussen een erehaag van care-givers en militairen liepen was een absoluut bijzonder moment!De 2 GHOH die ik in Brussel niet zag waren als rasechte Limburgers hier wel aanwezig, ... en jawel we konden klinken op onze gezondheid!

Maar als vechter werd ik bovenal echt in de watten gelegd : dank je wel hiervoor!

Levensloop Brugge : 08/10 (1e editie) > Ondersteuning als GHOH!

Voor 2016 kwam er naast Koksijde en Kortrijk een derde Levensloop in België, en dit in onze provincie-hoofdstad Brugge.  

Reeds van bij de eerste voorbereidingsvergadering contacteerde men me om waar nodig ondersteuning te geven.  Ik was bovendien bijzonder blij dat ook mijn collega's hier - net als eerder in Kortrijk - opnieuw een team vormden.


Voor de opening vroeg men me om eigen ervaring als vechter toe te lichten.


Er was ook een schitterende kaarsenceremonie!

Dus een absolute proficiat aan de voorzitster en haar Brugse comité met hun eerste editie!

Levensloop Genk : 15/10 (2e editie) > Ondersteuning als GHOH!

Limburg is de Belgische provincie waar alles voor Levensloop begon.  Ze telt ook het grootste aantal levenslopen, en vorig jaar kon ik niet in Genk zijn.  Vandaar dat reeds vroeg in 2016 Genk met stip in de agenda stond aangestipt.  Hier kwamen we niet op zaterdag maar enkel op zondag.  

Ook hier opnieuw een fenomenale toffe sfeer, bijzonder veel warme gesprekken... maar wat me hier bijblijft is de sterkte van de voorzitter : niet alleen een warm persoon en organisatorisch sterk... maar een waar zangtalent die eigenhandig een levensloop-lied schreef!  Super!!Levensloop Beveren : 22/10 (2e editie) > Ondersteuning met alle GHOH!

De laatste levensloop van 2016 in België ging te Beveren door.  Dit werd in alle opzichten een waar feest!  Het was een eerste levensloop waar we met de 5 GHOH aanwezig waren, het was een levensloop waar we heel wat medewerkers van de Stichting tegen Kanker zagen... en ook andere comité-leden... kortom heel wat ingrediënten voor een geslaagd weekend!  Maar het was veel meer dan dit.  Alle ingrediënten voor een goede levensloop waren aanwezig : 
  • solidariteit
  • animatie voor oud en jong, voor klein en groot
  • aandacht voor de (ex)patiënten, ... met een mooi verwen-programma
  • geslaagde ceremoniën 
  • fundraising

Ook hier was er bijzondere aandacht voor de caregivers, dus ik was blij dat ik mijn echtgenote een bloempje kon overhandigen!


Heel speciaal was dat we samen met de 5 Belgische Global Heroes Of Hope de totale opbrengst van 2016 van alle levenslopen mochten bekend maken!Wat een formidabel resultaat van alle Belgische Levenslopen samen : Dank je wel aan alle comités waar ik langsging voor de goede ontvangst!  Ik hoop jullie in 2017 terug te zien!!

Aan de overige comités : helaas slaagde ik er niet in om jullie ondersteuning te geven, aarzel evenwel niet mij te contacteren!  Heel graag tot jullie volgende levensloop!

Omdat levensloop bijdraagt aan meer levenshoop :

Jij levensloopt in 2017 toch ook?  Tot Levensloop!Geen opmerkingen:

Een reactie posten