zaterdag 10 september 2016

Het najaar van Levensloop!

Vandaag start het najaar van Levensloop!


Met levensloop willen de organiserende vrijwilligers solidariteit tonen met de kankerpatiënten!  Vandaar dat de organiserende vrijwilligers steeds de doelstelling hebben om een diversiteit aan teams aan de start te krijgen : Zowel uit bedrijf- als verenigingsleven, teams samengesteld uit jongeren en ouderen, ... maar ook teams van families, vrienden, ...  Hoe meer verscheidenheid op Levensloop hoe beter die solidariteit zichtbaar is!

Per team uit die solidariteit zich dan door de zelf gevormde estafette (wandelen of lopen) gedurende 24 uur... die symbool staat voor de 24u die iedere patiënt iedere dag opnieuw voert!  Evident dat een team idealiter uit minimaal 24 personen bestaat :-)  Elk team is van harte welkom : zo zijn er teams van 1 persoon (vb ultralopers), tot teams van honderden deelnemers (vb scholen)

De vips van het evenement is iedereen die nu, of in het verleden, streed tegen kanker : de vechters!  Zij worden in de watten gelegd, en krijgen een door vrijwilligers georganiseerd programma, meestal met keuzemogelijkheden (massage - kooksessie - yogasessie - lachsessie - ...)  De organiserende vrijwilligers werken daarom vaak samen met de ziekenhuizen uit de buurt om zoveel mogelijk vechters te bereiken!

Levensloop is ook een sfeervol evenement : Niet alleen zijn er tal van activiteiten door de organisatie aan alle aanwezigen aangeboden (optredens - zumbasessies - ...), ook de teams organiseren allerhande randanimatie (soms op kinderen gericht, vaak ook in de sfeer van volksspelen, soms meer gastronomisch ingevuld...)

Kenmerkend voor die sfeer zijn ook de 3 ceremoniën : De opening (met ereronde voor de vechters), de kaarsenceremonie (waarbij overledenen aan de ziekte worden herdacht, maar ook als symbool van hoop om kanker de wereld uit te krijgen, en het slot!

Omdat vooral wetenschappelijk kankeronderzoek helpt om deze ziekte de wereld uit te krijgen gaat het grootste gedeelte van de fundraising daar naar toe!

Ook dit is uiteraard een doelstelling van Levensloop : een zo groot mogelijk bedrag voor de strijd tegen kanker ophalen!  Dit realiseert men dankzij de vele sponsors, de milde schenkers, de deelnemers die elk 10 euro betalen, en de gedrevenheid van de teams om tijdens Levensloop, maar soms ook er aan voorafgaand acties organiseren.

Tot slot toch nog even herinneren dat dit evenement in meerdere steden doorgaat, en dit telkens georganiseerd door een team van vrijwilligers die maandenlang hier heel wat inzet voor tonen : dus dank je wel aan alle organiserende Levensloop-Comités.  Zij worden telkens bijgestaan door medewerkers van de Stichting tegen Kanker!

Door de American Cancer Society werd ik eind 2015 tot Global Hero Of Hope uitgeroepen.  In overleg met de Stichting Tegen Kanker vul ik dit met een ambassadeurschap voor de West- & Oost-Vlaamse Levenslopen in.

Als gewezen voorzitter van Levensloop Kortrijk ligt dit evenement me uiteraard nauw aan het hart : ik roep dan ook iedereen op om vandaag en morgen langs te komen!

Als voorzitter van VZW Cyclo4Cancer, en onder de deskundige leiding van teamkapitein van David De Bie, nodigen we je er graag uit aan onze teamtent!  Ook het team van mijn collega's, onder leiding van teamkapitein Annelies Vandebuerie verzamelt aan deze tent.

Lukt dit niet, dan zie ik je graag op één van de volgende levenslopen :

  • 17 09 : Aalst
  • 17 09 : Brussel - Bedrijvenlevensloop
  • 01 10 : Sint Truiden
  • 08 10 : Brugge
  • 15 10 : Genk
  • 15 10 : Beveren
Of noteer nu reeds Levensloop Koksijde in jouw agenda : 27 05 2017!


Op Levensloop Brugge ontvang ik je graag samen met collega en teamkapitein Tommy Geraert!

Met Levensloopgroeten,

Johan Devroe


Geen opmerkingen:

Een reactie posten