woensdag 11 januari 2012

1000km en Alpe d'HuZes

Al vormde het verdict einde 2011 geen ideale voedingsbodem voor zorgeloos feestgedruis met Kerst en Oudejaar... toch kon ik deze feestdagen in familiekring doorbrengen. De naweeën van de operatie (8 december) en de erop volgende behandeling in quarantaine (19 december) hinderden me niet al te veel, ... met dank aan de goede zorgen van het thuisfront en het wit-gele-kruis.

Omwille van de grote vermoeidheid rest er me weinig tijd om de dagen zinvol door te brengen. Die tijd heb ik in de voorbije weken hoofdzakelijk benut in eigen studies rond mijn ziekte (zeldzame variant). Dit met dank aan internet en google! Al vrij snel werden alle Nederlandstalige sites doorworsteld om mij uiteindelijk te verdiepen in de medische literatuur die wordt aangeleverd door de betreffende ziekenhuizen van New York, Los Angeles, Oregon... Daarnaast werden de betreffende nieuwsgroepen geconsulteerd, de betreffende cursussen van de UGent gedownload, ... ja straks slaag ik nog in de toelatingsproef geneeskunde ;-)

Dit alles om de consultaties bij de behandelende artsen zo goed mogelijk voor te bereiden en de juiste vragen te stellen. Op dit vlak ben ik bijzonder tevreden over de goede communicatie met deze artsen uit het ziekenhuis te Waregem!

Inmiddels weet ik ook dat inzake frekwentie dit de snelst groeiende kanker is in de VS (cijfers dd 2007), alsook in België (de Vlaamse overheid beval hiertoe einde 2010 een specifieke studie). Oorzaak situeert zich in straling (Radio-actieve straling, bvb als gevolg van Tsjernobil - Onvoorzichtige aanpak "rontgenfoto's" in de halsstreek (tandartsen) - ...). Gevolgen zijn slechts decennia later merkbaar.

Tevens ben ik op zoek gegaan naar lotgenoten : patiënten die ook een blog hebben. Schokkend hierbij is dat je meestal op de vaakst gelezen blogupdate terechtkomt, ... indien je dan naar de recentste pagina surft word je veel te vaak geconfronteerd met het overlijdensbericht!

Hiermee kom ik tot de essentie : 1 op 3 krijgt kanker! Gezond leven helpt doch sluit kanker niet uit! Externe factoren liggen voor 20% van de kankers aan de basis. Overlevingskansen (5 jaar na diagnose) blijven (veel te) laag! Of waarom meer onderzoek nodig is.

Vandaar dat ik in deze blog, die toch in hoofdzaak door fietsers wordt gelezen, graag verwijs naar 2 prachtige initiatieven :
- De 1000km van Kom op tegen Kanker
- Alpe d'HuZes
Misschien iets voor jou?

Helaas moet ikzelf de fiets de komende periode aan de haak laten.

Inmiddels blijf ik hopen op gunstig nieuws. Dit kan ten vroegste einde maart. Positief is dat er een uitstekende fles champagne (gewonnen met een wedstrijd van Cavavino) voor dit moment klaar staat! :-)
Viva la vida!

5 opmerkingen:

 1. Respect ! Met zo'n ingesteldheid kun je dit overwinnen. Ik duim alvast mee, hopend dat je snel weer in het zadel zit.

  mvg
  bruno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig Johan. Ik heb het al vaker gezegd, maar desalnietmin is het niet minder gemeend: Heel veel sterkte en houdt je taai!
  Ik zal mede door jouw verhaal met meer betrokkenheid en een andere blik dan alleen de sportieve kant, mijn sponsortocht proberen uit te rijden dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stay strong, Johan, no matter what.
  ... en onthou wat ik je al zei.
  Grtz

  Eddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Johan, het was met een klein hartje dat ik daarnet jouw blogspot opende en bevestigd zag wat ik recent vernomen had. Je sterkte en positieve ingesteldheid sieren je en zijn een voorbeeld voor velen. Ik wens voor jou, Marleen en de kinderen een voorspoedige afloop. Volhouden maat!
  Groeten, Jurgen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Johan, het was al een tjdje geleden dat ik op uw blog voorbijkwam, het was dus even schrikken om uw laatste berichten te lezen. Ik ken u niet persoonlijk, maar we komen elkaar af en toe wel eens tegen, meestal in een andere richting rijdend. Ik wens u het allerbeste en duim voor een goede afloop.

  BeantwoordenVerwijderen