vrijdag 2 december 2011

Change!

Inmiddels twee weken terug :

Een zondag zoals zo vele andere : 's morgens op de fiets, in de namiddag wat wandelen en een koffie drinken... 's avonds met het volledige gezin genieten van een kaasplank met een heerlijk flesje wijn. Net tijdens dit intieme familiemoment wordt het opgemerkt : een verdikking in mijn hals.

Ik wil de eigen diagnose, een vermoedelijke klier, bevestigd zien en ga op maandagmiddag snel even langs de huisarts. Een onmiddellijke doorverwijzing heb ik op zak... En toch: eerst nog een roadshow in Gent bijwonen, en ook op dinsdag staat een drukke dag te Brussel ingepland. Dan maar op woensdag naar het ziekenhuis.

Het gaat snel : bloedanalyse, echo, isotopenscan... afspraken met huisarts, endocrinologe en dr specialist 'neus-keel-oorziekten' volgen elkaar in ijltempo op... Inmiddels is de honger naar bijkomende informatie groot : tal van vragen voor de dokters op radiologie, nucleaire geneeskunde...

Een weekje later volgt de punctie... nu is het enkele dagen afwachten : op woensdag hoog tijd om mijn collega managers te verwittigen van mijn wellicht langere afwezigheid. Op donderdag informeer ik de overige collega's.

Donderdagmiddag : de druk van het werk valt van me af, vanaf nu moet ik me op mijn herstel focussen. Een bericht op facebook herinnert me aan de inschrijvingen voor La Marmotte & 3Ballons... nog steeds hoopvol op een positief resultaat schrijf ik me in.

Donderdagavond op het vtm-journaal : Een patiënte getuigt 'de ergste periode die ik ooit meemaakte is deze tussen tussen het nemen van de punctie en het krijgen van het resultaat' (Ter info : gemiddeld een 4à6 dagen).

Vrijdagmorgen : Helaas, niet het verhoopte verdict. De geplande chirurgische ingreep wordt vervroegd... de hoop om ook in 2012 op de Franse cyclo's aanwezig te zijn blijft.

Op deze blog kunnen jullie mijn gevecht naar de start van 3 Ballons/La Marmotte volgen! Meerdere collega's, vrienden staan er tevens aan de start. Slaag ik er niet in om zelf te fietsen dan zal ik hun bevoorrader van dienst zijn.

Viva La Vida!

4 opmerkingen:

 1. Goeie moed, Johan, en een spoedig herstel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens een je spoedig herstel met veel rust en de beste zorgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Possunt, quia posse videntur.
  Spoedig herstel!

  BeantwoordenVerwijderen