donderdag 22 december 2011

Medisch Rapport

Ik hou eraan iedereen te danken voor de talrijke sms/FB/twitter/mail/blog... -berichtjes : deze geven me moed!

Met dit blogbericht bezorg ik jullie een update :

De behandeling, in quarantaine, in het ziekenhuis te Waregem was in principe voorzien tot vrijdag. Gisterenochtend ontving ik het goede nieuws dat mijn inspanningen om deze opnameduur te verkorten resultaat opleverden. Of de diverse scans die gepland waren voor donderdagavond/vrijdagmorgen werden vervroegd naar woensdagmiddag.

Onmiddellijk een telefoontje naar het thuisfront : blij, maar ook stressy voor wat de uitslagen van de scans zouden brengen.

Even voor 16u00 was het zover : de eerste scan (zo een 40min) kon starten, nadien volgde een 2e scan (20min)... Een kort gesprek met de behandelende arts 'nucleaire geneeskunde' kon mijn stress niet wegnemen.

Opnieuw op de kamer kreeg ik bezoek van de behandelende artsen 'neus/keel/oren' & 'endicronologie'. Bij het verdict van de scans was opnieuw een domino-blokje in de verkeerde richting gevallen. De angst hiervoor besprak ik de dag voordien nog met mijn huisarts...

Inmiddels werd het dossier overlegd met de professoren van UZ Gent...

Om dit nieuwe domino-blokje beter te kunnen kaderen nog maar eens naar een andere scanner. Een spiksplinternieuw toestel waarmee dit ziekenhuis een 14tal dagen terug de pers nog haalde.

Even voor 18u een CT-Scan die al snel gevolgd werd door een nieuwe nabespreking : een beter resultaat dan verwacht.

Voorlopig kunnen we enkel hopen dat de behandeling van de voorbije dagen verdere vruchten afwerpt.

Positief is inmiddels dat ik gisteravond laat het ziekenhuis kon verlaten, ... de thuisverpleegsters van het wit-gele-kruis nemen even hun taak over. Blij om weer in de huiselijke omgeving te zijn, al zijn er nogal wat veiligheidsvoorschriften (afz slapen, eten, ...). Bovendien zijn zowel Marleen als de kids thuis :-)

Heel aangenaam verrast ben ik ook van de tijd die de dokters uittrokken voor duiding. Gisterenavond laat, nog een babbel gehad van meer dan een uur. Respect en Merci!

Op maandag heb ik weer een consult in het ziekenhuis.

3 opmerkingen:

 1. Sterkte Johan ! Da komt allemaal wel goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Wij kennen elkaar niet, verbinding is er vanwege jouw blog. Toch doet dit verhaal mij wat. Ik wens je alle geluk en kracht.

  Gr,

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volhouden en positief blijven denken en je gesteund weten door zoveel mensen die je terug gezond willen zien ! je zus

  BeantwoordenVerwijderen