zondag 16 maart 2014

Rodaniaaaa.... Jawel, we zijn vertrokken!

Zoals in de vorige blogpost aangekondigd wordt 2014 een boeiend jaar!


Mijn initiatief voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek werd vorig jaar ondergebracht in een vzw : VZW Cyclo4Cancer.

Voor 2014 organiseren we opnieuw een spinningmarathon. Dit jaar spreiden we deze bovendien over twee dagen : vrijdagavond 14 en zaterdag 15 november. Reserveer deze data nu alvast in jullie agenda. De ruim driehonderd deelnemers bij onze 1e editie kunnen getuigen dat het een goed georganiseerd en leuk evenement is!

Daarnaast nemen we met de vzw ook deel aan Levensloop Kortrijk (hieronder licht ik dit toe). En als fundraising voor deze deelname organiseren we zowel een wijnverkoop als een quiz. Beiden lopen als een trein : de garages van de bestuursleden staan momenteel volgestouwd met wijn, en voor de quiz noteerden we reeds 120 deelnemers! O ja, deze gaat door op de vooravond van 1 mei. Geïnteresseerden voor de wijn kunnen vrijblijvend meer info vragen via mail naar cyclo4cancer@hotmail.be


Tevens ben ik co-voorzitter van Levensloop Kortrijk.

Met deze organisatie willen we op 6 en 7 september, te Kortrijk, gedurende 24u vechten tegen kanker. Dit gebeuren kent ondermeer drie belangrijke momenten :
- Een openingsceremonie waar we de Vechters, de lotgenoten, het parcours laten openen
- Een kaarsenceremonie waar we iedereen herdenken die overleden is tgv de ziekte
- De slotceremonie als symboliek voor de gezamenlijke strijd tegen kanker.

In 2014 gaat dit voor het eerst door in West-Vlaanderen, waaronder Kortrijk dus.
We hopen dan ook dat de volledige Zuid-West-Vlaamse gemeenschap, bedrijven - scholen - verenigingen - families - vrienden ... - zich solidair tonen en zoveel als mogelijk aanwezig zijn op dit evenement.

Deelnemers verenigen zich in teams om gedurende 24u te bewegen tegen kanker. Indien een team uit 24 leden bestaat impliceert dit dat ieder lid gemiddeld één uur aanwezig is, en bvb wandelt of loopt tegen kanker... 24u omdat ook kankerpatiënten 24u op 24u vechten tegen deze ziekte.
Interesse om een team te vormen, met jouw collega's, buren, familie of vereniging... stuur een mailtje naar johan.devroe@hotmail.com.


Daarnaast vecht ik zelf verder tegen de ziekte.
In die context kreeg ik vrijdag heel goed nieuws te horen. In september waren er plots licht stijgende bloedwaarden... toestand die bij de recentste check-up volledig normaliseerde. Dit stemde mijn behandelende arts bijzonder gerust zodat ze de frekwentie opnieuw van trimestriëel op jaarlijks wou plaatsen. Uiteindelijk opteerde ik voor semestriëel... dit voor mijn eigen gemoedsrust. Hoedanook heel goed nieuws, ... en pas de voorbije dagen besefte ik hoe zeer ik de voorbije weken nogal wat zaken in een voorwaardelijk perspectief zag. Bottom Line : I am happy!


Ook op toeristisch vlak werd het jaar goed gestart
Nu mijn dochter in het kader van Erasmus in Portugal stage loopt kon een citytrip naar Lissabon niet uitblijven. Niet alleen een supertrip omwille van de mooie stad, en prachtige kust van Lissabon... vooral ook om te zien hoe goed zo een ervaring voor de kids is, en te merken hoe 'rijk' ze daar uitkomen!


Me ontspannen gaat me hoedanook nog steeds het beste af op de fiets
De voorbije weken stond het omwille van die drukke bezigheden nog op een te laag pitje. Toch slaagde ik er in om al twee mooie toertochten mee te pikken : Kuurne Brussel Kuurne als openingsklassieker, en Omloop van Vlaanderen als 1e Golazo-tocht. Beiden goed georganiseerd en met veel volk... Beiden beschouw ik als mooie trainingen : In KBK was er wat spielerei met enkele Cyclo4Cancer-sympathisanten... klein beetje koers... en zaterdag tijdens de Omloop Van Vlaanderen kon ik uiteindelijk een 100tal km kopwerk, zij het aan een gematigd tempo, aan. Dat ik uiteindelijk nog te weinig trainingkms in de benen heb bleek in de finale... Dit wordt dan ook het werkpunt voor de komende twee maand : meer trainingkms malen zodat ik op een aangename wijze kan deelnemen aan de cyclo's op de Ventoux, Trois Ballons & Marmotte.

C'est Parti... Rodaniaaaa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten