zondag 14 maart 2010

Teamspirit

Omstreeks half acht, en na de wekker tot twee maal toe te hebben afgeduwd, strompel ik uit bed. Oorzaak is niet de vermoeidheid van de lange duurtraining van gisteren. Wel het chronische slaaptekort voortvloeiend uit te drukke professionele activiteiten, en het brengen/halen van zoon en dochter naar fuiven op zaterdagnacht.

Hoedanook een goed half uur later komt Pascal D, die er reeds 20km opwarmen op zitten heeft, aan. Samen zetten we koers naar Nieuwenhove. Ruim 20 A-leden wachten ons op. Met de B & C-groep toch een 100tal wielertoeristen vertrekkensklaar voor de 2e clubrit van het seizoen.

Pascal W & Dieter mennen de groep richting Desselgem, ik positioneer me op de eerste rijen. Aanvankelijk Pascal W & Dieter, na 15km gevolgd door Kurt & Andy, houden een stevig tempo aan. Niettegenstaande de strakke wind zie ik als eerste cijfer toch steeds een 3 op de flightdeck knipperen.

Wanneer ter hoogte van Dadizele Kurt & Andy de koppositie verlaten neem ik deze samen met Bjorn over. Quasi onmiddellijk krijgen we een licht hellend kasseistrookje voor de wielen geschoven. Deze strook is bezaaid met nogal wat smurrie zodat we uiteindelijk op één lint omhoog klimmen. Bovengekomen is het even wachten op het Go-Signaal van de uitstapleiders : teken dat iedereen opnieuw aansloot.

Vanaf nu is het even fietsen op smalle licht glooiende wegen om uiteindelijk met de wind in de rug koers te zetten naar Wervik. Tijd om de grote molen rond te draaien : specialist Bjorn geniet... dit is minder mijn ding, en ik probeer gelijke tred te houden. Bij het binnenrijden van Wervik zakt de snelheid, en bij het rechts opdraaien, over de brug heen bereiken we het Franse grondgebied.

Opnieuw krijgen we wat hoogtemeters te verwerken. Met een 6tal spurten we naar boven. Spurt die gewonnen wordt door Samuel...

Met Pascal D aan mij zij leiden we de groep opnieuw richting Moeskroen, Aalbeke. Op deze lange lanen ontbindt Pascal D zijn duivels. Met 25km kopwerk laat ik de eer aan Stefaan om Pascal D bij te benen. Bij deze terugkeer worden we geregeld geconfronteerd met de strakke zijwind zodat ik opnieuw de beschutting van het peloton opzoek.

Inmiddels is het ook in de achterste gelederen alle hens aan dek. De hoge snelheid, in combinatie met enkele hoogtemeters, laat zich immers voelen. Voor zij die het nu wat moeilijk hebben zijn er de teamplayers van dienst! Een duwtje waar nodig, een signaal om het tempo even te milderen... dit zorgt ervoor dat het motto 'samen uit, samen thuis' stand houdt! Ook dit is belangrijk bij een wielertoeristenclub.

De laatste 20km brengen ons richting Kortrijk. De streek van de Rodenburgs wordt evenwel mooi omzeild. Via Bellegem & Zwevegem rijden we rondom de stad in de ban van de K naar Deerlijk & Vichte.

De ritverantwoordelijke Geert B komt even langs mij rijden en vraagt of hij er nog een extra lusje dient aan te breien... Een blik op de achterste troepen en het gevoel in de eigen benen, doet me een Neen uitroepen...

Finishen doe ik naast Manfred. Ook hij heeft de vermoeidheid in de benen, na zijn eenzame duurtraining van gisteren : 300km op 2 dagen! Manfred is klaar voor de RVV.

Een 90tal kilometers, een gemiddelde van 31.8, ... Voor een tweede ritje kan dit wel tellen!

JohanD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten