zondag 7 maart 2010

Door de wind...

Voor vandaag stond de eerste clubrit op het programma.

Traditioneel tekent dan het gros van de clubleden present. Dit jaar niet anders : Op enkele uitzonderingen na - Rik, Patrick en 2 van de 3 nieuwe leden - was iedereen omstreeks half negen aan de terreinen van Racing Waregem, onze plaats van afspraak. Als inmiddels vaste ingrediënt was er een koude hardnekkige wind, ... de weersomstandigheden werden gelukkig gekruid met een heerlijk zonnetje.

De euforie van een geslaagd avondje uit (met helaas te weinig slaap) overhaalde me om, samen met Pascal W, op de eerste rij te starten. Quasi onmiddellijk had ik spijt van deze overmoed. De wind blies te hard, en de benen spartelden - na de 115km van zaterdag - behoorlijk tegen. Een weg terug was er niet, en samen met Pascal W leidden we de groep over Waregem naar Zulte. Na de doortocht te Dentergem werd een iets Westelijker richting aangehouden zodat we de wind niet meer pal op de neus kregen. Een verademing, ... hoedanook na 25km kopwerk werd ter hoogte van de kasseistrook te Kanegem de eer aan een volgend duo gelaten : Dieter & Bjorn.

Tijd om even polshoogte te nemen bij Nico : een gewezen A-lid die opnieuw kwam aansluiten en die samen met mij de uitdaging van de Kale Berg aangaat. Verder fietsend kwamen ook de andere doelen voor 2010 aan bod : diverse leden polsten naar de plannen voor 3Ballons. Aan hen één advies : zo snel als mogelijk inschrijven, en graag een seintje zodat we kunnen uitkijken voor het hotelverblijf.

Met iets meer dan 30km op de teller was er een nieuwe wissel aan de voorwacht van het peloton : Pascal D en Kurt gevolgd door Bart - ritverantwoordelijke voor deze openingsrit - namen ook 20km beukwerk voor hun rekening. De bordjes 'Beernem' & 'Wingene' gleden voorbij... want nog steeds werd de snelheid boven de 30km/u gehouden.

Terugkeren gebeurde over Tielt en Dentergem. De vermoeidheid liet zich inmiddels goed voelen zodat het harken was om na iedere bocht het comfort van de buik van het peloton op te zoeken. Dit comfort was broodnodig om de - onder het commando van Andy, Stefaan, ... - verder opgelopen snelheid te volgen.

De laatste kilometers van St Eloois Vijve naar Waregem was er opnieuw wat rugwind... zodat de finish na 85km vlot werd bereikt.

Alvast een mooie rit van Bart! Er werd een gemiddelde van 30.8 opgetekend, ... naar mijn gevoel toch bijzonder hoog voor een eerste clubrit.

Een reactie? Een toevoeging? > Klik hieronder op de button 'reacties'.

Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten