zondag 10 januari 2010

Wintertraining

Al dagen na een is het berekoud! De alternatieve fietstraining - tacx! - ligt dan voor de hand... doch is wel oersaai!

Veel argumentatie had Pascal dan ook niet nodig om me toch te overtuigen van een ritje doorheen de koude. Na me extra goed te hebben ingeduffeld - 4 laagjes - reed ik omstreeks 10u Pascal tegemoet. Aan de kerk van Desselgem troffen we elkaar... Mijn blik dwaalde af naar het nieuw geplaatste bord : 'Desselgem, Dorp van de ronde'.

April lijkt nog veraf, maar de trainingsarbeid voor Vlaanderens Mooiste mag wel starten. Toch maar goed dat we ook vandaag de fiets van stal haalden.

We opteerden voor een vlakke rit : Over St-Eloois-Vijve & Wakken ging het richting Tielt. Van hieruit volgden we de provinciale weg naar Pittem. De wegen waren inmiddels herschapen in een sneeuwtapijt. Behoedzaam werd verder gefietst naar Meulebeke. De koude in combinatie met de sneeuw/ijsmotregen overmande ons inmiddels... onze gesprekken stokten... we fietsten over Oostrozebeke & Wielsbeke verder naar Waregem.

Uiteindelijk werd afgeklokt op 52km, net geen 2 uur... maar toch tevreden! Hopelijk maken deze inspanningen - vroeg op het seizoen - het verschil op de grote afspraken van 2010!

Johan

1 opmerking:

  1. Deze kilometers pakken ze je niet meer af dus daar ga je later in het jaar wel profijt van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen