dinsdag 3 juni 2014

GF Mont Ventoux 2014 : Voor de start!

Geaccidenteerd Parcours
Inmiddels is het een traditie : Nog voor eindejaar reikhalzend uitkijken naar de cyclo-kalender. Nadien de intensere activiteit op social media : enerzijds om zich bijkomend te informeren, anderzijds om te overleggen welke prestatietochten gezamenlijk worden aangepakt. Na vervullen van inschrijvingsformaliteiten en bevestiging van de verblijfsaccommodaties eindigt een eerste piek op de cyclo-adrenaline-grafiek.

Met het ruime aanbod, omdat kiezen ook altijd een beetje verliezen is... opteerde ik voor een behoud van de cyclo's waar ik in het verleden aan deelnam, en werd het rijtje aangevuld met enkele nieuwe afspraken. Dit resulteerde in volgende kalender :
31/05/14 : Gran Fondo Mont Ventoux > New
14/06/14 : Les Trois Ballons > 3e deelname
22/06/14 : Gran Fondo Eddy Merckx > 2e deelname
05/07/14 : La Marmotte > 8e deelname
30/08/14 : Vélomediane > 3e deelname
13/09/14 : La Ronde Picardie > New

De rode draad doorheen deze kalender is uiteraard het geaccidenteerde parcours... ook de telkenmale verzekerde deelname van meerdere Cyclo4Cancer-renners. Fietsers die mee de boodschap voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek uitdragen!


La Dentellière
Zo zakten we met 5 Cyclo4Cancer-fietsers met Hemelvaart af naar de Vaucluse... allen voor een eerste deelname aan een tocht die twee maal de Mont Ventoux, alias Kale Berg aandoet.

Samen met Cyclo4Cancer-sympathisanten van het eerste uur, Vincent & Chris, verbleven we in de aangename Chambre d'Hôtes te Saint Hippolyte. Met een ligging tussen Bédoin (voet Ventoux) en Beaumes-de-Venise (startplaats cyclo) : ideaal, rustig en met een schitterende vue!


Verkenning Start GF Mont Ventoux
Na de intensere ritten in de voorbije weekends, Tour de Namur en La Chouffe, was ik deze week nog niet aan fietsen toegekomen zodat ik op donderdag een kleine verkenning van de start reed.
Tour du ALS
De beste voorbereiding voor een cyclo is rusten... op vrijdag kozen we hiertoe Chalet Renard als locatie. Dit weekend was hier het zenuwcentrum van de Tour du ALS gevestigd... een organisatie die geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek tvv deze ziekte! Indrukwekkend om te zien met welke gedrevenheid men hieraan deelneemt.

We genoten van de berg, de Nederlandse bedrijvigheid, ... en we namen uiteraard ook wat foto's!

De namiddag bestond uit een bezoek aan de lokale wijnboeren... waar ik versteld stond van de kwaliteit... om uiteindelijk met de 10koppige Cyclo4Cancer-delegatie de avond in Beaumes-de-Venise af te sluiten.


D Day
Op zaterdag was het dan zover. Omstreeks half acht vertrok ik samen met Vincent naar de start... niet zonder de obligate kus van Marleen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten