dinsdag 25 december 2012

Cyclo4Cancer

Opnieuw een jaar voorbij… dus goed om even terug te blikken en vooruit te zien naar 2013!

Werden de eindejaarsfeesten 2011 nog in quarantaine doorgebracht… al snel kon ik me mentaal opladen aan de positieve ondersteuning van het doktersteam, de nog intensere band met het gezin die me opnieuw op een hoger niveau bracht, … en jawel de stelselmatig langere fietsritjes met een eerste voldaan sportief gevoel tijdens de Kuurne-Brussel-Kuurne toertocht.

Hieruit werd voldoende moed geput om de nog in goed gezonde toestand in 2011 ingeplande fietsafspraken ‘Marmotte’ & ‘Trois Ballons’ na te komen. Ik bracht deze, dankzij opbouwende trainingen met de Nieuwenhovespurters, tot een goed einde. Ik herinner me evenwel vooral de ontspannen en plezante sfeer waarvoor dank aan het MRNZ-team & collega’s Jo & Nico.

Tijdens de zomer was het in Italië intens genieten met het gezin, en werd de fiets toch deels aan de haak gehangen.

In plaats hiervan werden de loopschoenen aangetrokken en maakte ik me op voor de trainingen voor de Ekiden.

Deze loopwedstrijd met een 11tal collega’s kunnen lopen in een supertoffe sfeer, en dit ondanks de helse weersomstandigheden, was een eerste sportief hoogtepunt in het lopen. Omdat het nu eenmaal de aard van het beestje is volgden ook andere loopwedstrijden : Deinze & Nazareth passeerden de revue.

2012 gaat ook de geschiedenis in als het jaar dat ik de passie van het sporten kon overbrengen op mijn partner. De begeestering van mijn fitnessavonden sloeg immers over, en dankzij de fantastische begeleiding van personal coach Nele werd ook Marleen een fitness-addict.

Dat het niet alleen in de fiets-community heerlijk toeven is ervaarde ik na een loopje met Chris en de ‘Rode Lopers’. Van hieruit werd koers gezet naar enkele langere lopen. Zo werden de Kerstloop te Brugge & de Kerstcorrida te Deerlijk aangevat.
Dat het bij lopen uiteindelijk ook wel uitkijken is voor blessures mocht ook ik ondervinden… gelukkig staat mijn dokter ook nu weer voor mij klaar, en blijf ik de leuze ‘opgeven is geen optie’ trouw.

Bij de Kerstcorrida was er na afloop een mooie fles Duchesse de Bourgogne voor alle 40plussers… dat men twijfelde of ik wel tot die categorie behoorde sterkt me dan weer dat ik nog niet versleten ben, en ook in 2013 enkele sportieve doelen mag stellen.
Het eerste semester staat opnieuw voluit in het teken van fietsen. Met mijn nieuwe project ‘Cyclo4Cancer’ wens ik tijdens cyclo’s de noodzaak voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek onder de aandacht te brengen. In die context situeren zich ook mijn deelnames aan 3Ballons & Marmotte 2013. Wellicht voeg ik hier nog enkele cyclo’s aan toe, tevens hoop ik met een Cyclo4Cancer-Team aan de klimclassic te Maastricht deel te nemen.

Na de zomer volgen hopelijk goede medische check-ups, dan trek ik wellicht opnieuw de loopschoenen aan om ook in deze discipline verdere doelstellingen te realiseren.

Prettige Kerstdagen!!

Johan

2 opmerkingen:

 1. Hierbij mijn punten van de jury:
  - Trofee voor Sportverdienste 2011 voor Johan (om evidente redenen)
  - Trofee voor Sportverdienste 2012 voor Marleen, nipt gevolgd door de Ekiden-collega's.
  - Wordt de trofee in 2013 gewonnen door het Cyclo4Cancer-team?
  Vrolijk kerstfeest en een sportief 2013 gewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er staan weer enkele gezamelijke afspraken op de agenda ! Ik sta weer paraat als bevoorrader van 3Ballons en Marmotte, en als je zin hebt in een loopje met een Rode Loper of andere loopvriendjes: facebook en twitter worden regelmatig geüpdatet met loopplannen :-) Een fijn 2013 gewenst aan jou en je gezin !
  Chris & Vincent

  BeantwoordenVerwijderen