zaterdag 20 februari 2010

Musée du Tour de France

Voorbije nacht voorzag de vrieskou het asfalt van een wit kleurtje. Daarom vertrok ik - samen met Pascal - pas na het openbreken van het wolkendek, het verschijnen van de eerste stralen zon, voor de geplande duurtraining.

Onder een gezapig tempo fietsten we over Deerlijk & Vichte naar Tiegem. Met de Kluisberg in het vizier draaiden we rechtsaf. Amougies & Celles volgden. De eerste 30km was vooral de wind de spelbreker. Eénmaal in Pays des Collines kwamen de hoogtemeters erbij. De helling naar het Musée du Tour de France in Lahamaide werd op een rustig tempo beklommen. Gelukkig maar, wat hierna volgende was - zo vroeg op het seizoen - vrij lastig : continu glooiende wegen.

Met ruim 50km op de teller was het verste punt van deze rit bereikt en werd opnieuw Noordwaarts gefietst. Met de Kruisberg te Ronse tikte het hoogtemeter-saldo verder aan. Inmiddels voelden we beiden dat we toch behoorlijk in ons krachtenarsenaal tastten... en bovendien kregen we op dit middaguur beiden honger!

Met als motto 'Nu zo snel mogelijk huiswaarts fietsen' zagen we Zulzeke, Berchem, Tiegem & Waregem voorbijflitsen.

Ter hoogte van de woonplaats toverde de flightdeck 93km tevoorschijn. Doelstelling was 100km. Daarom werd alsnog een lusje over Ooigem aan deze rit toegevoegd.

De digits : 103km, 3u44min, avg hartslag 140, 750hm

Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten