zondag 9 augustus 2015

La Bella Toscane 2015

Voor ons gezin is de zomervakantie het jaarlijkse hoogtepunt : de periode waar we met het ganse gezin in een ontspannen sfeer samen zijn, ons culinair laten verwennen, ... en vooral genieten!

Vorige zomer reeds werd beslist om opnieuw richting ItaliĆ« te reizen.  Begin dit jaar werd Toscane ingekleurd.  In april boekten we dan uiteindelijk Iano, niet de Belmonte Residentie want daar verbleven we reeds enkele jaren terug, nee deze keer opteerden we voor Borgo Iano als accommodatie.  Iano is een klein gehucht bij de gemeente Montiaone, vrij centraal gelegen in de driehoek Pisa-Firenze-Siena.

Bij de heenreis overnachtten we in Milaan.  Met aankomst op donderdag konden we de drukke files vermijden en hadden we op vrijdag de mogelijkheid om ook deze stad af te vinken van onze Bucket List.

Bijzonder blij om Milaan bezocht te hebben, doch voor mij geen 2e passage waard... het blijft immers vooral een shopping-stad!  Voor de jongste dochter daarentegen was het werkelijk het shopping-walhalla!

Een impressie : Op zaterdag reisden we door naar Borgo Iano en waren meteen gecharmeerd door het warme onthaal op deze pittoreske residentie!  Zondagochtend haalden we op de kleine luchthaven van Pisa de oudste dochter en vriend af zodat we opnieuw compleet waren en met ons zestal ten volle konden genieten van alles wat Toscane te bieden heeft.

We bezochten uiteraard de diverse cultuurhoofdsteden Pisa - Firenze - Siena ... maar ook de kleinere dorpjes Volterra - Sam Gimignano - ... de Chianti Wijnroute ... de Toscaane kust...  Maar uiteraard zeggen beelden meer dan woorden : Voor het tweede jaar op rij nam ik de fiets mee op reis, maar voor het eerst nam ik ter plaatse ook de tijd om mooie ritjes te maken : niet alleen werd de beklimming naar Volterra meerdere malen beklommen, ik maalde ook heel wat kilometers richting Siena om er op het bekende plein wat foto's te nemen.

Het resultaat van al dat fietsen, en de vele selfies ;-)Nu de oudste dochter straks het studentenleven vaarwel zegt en in oktober met werken start was het misschien onze laatste gezinsvakantie ...  hoe dan ook we hebben er met volle teugen van genoten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten