maandag 1 april 2013

Clubrit naar Belcanto

Paasmaandag, ... de dag na Vlaanderens Mooiste en dus is er een clubrit met de Nieuwenhovespurters.

Vrij koud, maar droog : dus voldoende goed fietsweer en een ruime delegatie A-leden tekent dan ook present. Iedereen klaar om toch maar wat extra kilometers te malen en inmiddels wat bij te praten over Vlaanderens Mooiste, de triomftocht van Cancellara, de ludieke podiumvertoning van Sagan, de problemen van Tom Boonen...

Ondanks de koude wordt er wat getreuzeld om te starten, in plaats van het gebruikelijke stipte half acht, vertrekken we ruim 10 minuten later. Inmiddels informeerde ik bij onze wegkapitein van dienst, Samuel, die me weet te vertellen dat de rit ruim 130km telt met enkele hellingen van en rond het Belcancto-Parcours.

Deze Paasmaandag staat er wel nog meer op mijn programma dus ik hoop mooi voor het middaguur thuis te zijn en vlieg er daarom met Samuel meteen in : de kilometerteller loopt al snel op naar 37 km/u. Ik toom Samuel in om de 35km/u op de teller te houden, en even later weerklinkt hetzelfde verzoek ook vanuit de achterste regionen. Op die snelheid - eenvoudig te realiseren want rugwind - stomen we dan ook door over Harelbeke, Wevelgem, Menen tot Wervik. Met zo een dertig kilometer op de teller vraag ik aan enkele nieuwkomers op het kopwerk over te nemen. Ik positioneer me op de tweede rij en merk dat de hartslag meteen een tiental tellen daalt. Ongeacht de rugwind : kopwerk blijft dus iets inspannender dan meepeddelen.

Samuel ment de groep verder richting Heuvelland. Hij voorziet een passage over het parcours van de Belcanto Classic waar we samen in 2011 aan deelnamen. Een unieke ervaring! Naast dit parcours schotelt hij ons nog enkele hellingen op en rond de Rode Berg voor de wielen. Uiteindelijk realiseren we zo een 600tal hoogtemeters.

Helaas loopt het net op één van die hellingen mis. Eén van de leden valt, twee andere leden worden meegesleurd in de valpartij. Voor het eerste lid is de averij het grootst : met een afgebroken zadel en een gekneusde knie is verderfietsen uitgesloten. Hopelijk valt de averij de day after mee!

Gelukkig is er een volgwagen mee, de eerste zorgen worden toegediend en het onfortuinlijke lid neemt plaats in de wagen. Vervolgens keren we terug richting het clublokaal. Alleen we zijn hier nog zo een 50tal km van verwijderd en er is een ongelooflijk hardnekkige wind.

De twee sterkste kopmannen, Bernarke & EZC Andy, nemen resoluut de leiding van de groep en beuken tegen de wind in. Na zo een uurtje laten ze zich aflossen door ondermeer Pascal DL & Bjorn N. Inmiddels zie ik het middaguur vlot naderbij schuiven... Ter hoogte van Harelbeke beslis ik dan ook de groep te verlaten en via de Gentseweg de kortste weg huiswaarts te nemen.

Net op tijd thuis en met een tevreden gevoel : 130km, 600hm, 29.3avs. Bovendien genoot ik van het parcours in Heuvelland. Immers een regio die we niet zo vaak aandoen.

Dank overigens aan de kopmannen van dienst!!

Op naar de volgende clubrit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten