maandag 27 juni 2011

Countdown to la Marmotte : 5 days!

Vanaf vandaag zitten we in de laatste rechte lijn naar La Marmotte!

Voor velen is deelnemen aan La Marmotte de grootste uitdaging als wielertoerist.  Eénieder die zaterdagmorgen start in deze 5000 hoogtemeters tellende toertocht mag na afloop fier zijn.  Het bedwingen van de cols "Glandon - Télégraphe - Galibier - Alpe d'Huez" is een prestatie waar toch enige voorbereiding aan vooraf gaat.  Zij die de rit tot aan de voet van de Alpe fietsen krijgen een Marmotton-diploma.  Voor diegenen die als dessert ook 'Alpe d'Huez' verorberen wacht een Marmotte-diploma met een gouden, zilveren of bronzen randje.  Dit in functie van de gereden tijd, en rekening houdend met hun leeftijd.

Voor de pure cyclo-renners, vaak verenigd in teams zoals cycloteam.nl, grinta! gran fondo team, willier-veltec team... gaat het evenwel niet om dat diploma... Nee hier gaat het om een plaats bovenaan de uitslag. 

Wie mogen we zaterdag verwachten? 

Een eerste indicatie bracht hiertoe de recentst verreden cyclo 'Vaujany'.  Winnaar in een nieuw parcours-record werd Michel Snel van het (Willier-Veltec GranFondoTeam).  Bart Deurbroeck, Bart Van Damme & Kristof Houben werden respectievelijk 2e, 5e en 9e.  Op die wijze zetten ze het Grinta! GranFondoTeam ook op de Franse kaart.  

Ook de dames van beide cycloteams haalden hun gram : Edith Vanden Brande (Willier-Veltec) op het hoogste schavotje, en dit met Marjolein Truyers (Grinta!) aan haar zijde!

Wellicht wordt Nederlands ook zaterdag de voertaal op het podium.

In de Vaujany springt overigens ook het uitstekende resultaat van professor Hendrik Vos (23e) in het oog!

De kleuren van de Nieuwenhovespurters (Waregem) werden in die cyclo verdedigd door Dieter A : 91e plaats met een toptijd van 6u51min!  Hij verbeterde hiermee zijn tijd tov editie 2008 met ruim 16 minuten!

Dit belooft voor La Marmotte. 

De Nieuwenhovespurters treden er met een sterk trio aan : Zowel Dieter A maar ook collega's Stefaan N & Pascal W doen een gooi naar een topprestatie.   Mij lijkt het overduidelijk dat komende zaterdag voor het eerst Nieuwenhovespurter(s) La Marmotte - inclusief Glandonafdaling - binnen de 7u fietsen...  Sta me toe een gokje te wagen op 6u40!  Bjorn V en Bjorn N zullen wellicht net als ik vrij snel een eigen tempo zoeken en deze cyclo op een gematigder wielertoeristentempo afwerken.

Voor mezelf wordt het een vijfde deelname.   Ik hoop dan ook vooral gespaard te blijven van pech zodat ik ook deze keer de top van de Alpe kan bereiken.  En lukt het niet, tja dan komen we volgend jaar gewoon terug ;-)

Naast de Nieuwenhovespurters is er een ruime delegatie van de Leierenners.  In het verleden scoorden zij reeds meerdere malen top in deze cyclo, en dit zal nu niet anders zijn.  Vorige week stonden ze met Frédéric G nog op het podium in de Gran Fondo Eddy Merckx, dus ze zijn zeker in de winning-mood!

Het MerijenMarmotte team treedt aan met een vijfkoppige delegatie.  Na het samenfietsen tijdens La Chouffe denk ik dat wij ook in deze tocht een zelfde tempo zullen aanhouden, ... alleen zorgt de samenstelling van de startboxen voor een verschillend startuur.  We fietsen dus niet samen, doch dat belet niet dat er 's avonds niet samen kan worden nagekaart!

1 opmerking:

  1. Leuke samenvatting.
    'k heb eens volledige deelnemerslijst online gezet: http://marmotte.twinsit.be/
    Moet alleen nog es zoekfunctie inbouwen zodat het mogelijk is om snel nummer van iemand te vinden

    BeantwoordenVerwijderen