maandag 21 december 2015

Terugblik 2015

Met de jaarwisseling in zicht, hoog tijd om even terug te blikken.

2015 was in meerdere opzichten een boeiend jaar :

Er waren de boeiende city-trips naar Budapest, Milaan en Parijs.  Prachtige steden met elk hun eigen charme en aantrekking!  Een prachtige gezinsvakantie in Toscane was de bijzonder smakelijke kers op de taart.

De jongste dochter startte aan de hogeschool, de oudste dochter begon - geladen met twee diploma's - de professionele carrière... en de zoon situeert zich halverwege zijn universitaire studies.  

Samen met Marleen herontdekte ik de bioscoop : nogal wat weekends stond er een kinepolis-bezoek op de agenda!  Heel wat lekkere momenten speelden zich af in de vele leuke restaurantjes die de regio Zuid-West-Vlaanderen rijk is.

Er werd ook gefietst : de mooie tochten brachten me niet alleen doorheen de wondermooie natuur, het waren ook vaak momenten van intense kameraadschap!  Puur sportief gezien waren er hoogtepunten met de 5e Klimclassic, een 5e Trois Ballons en een super geslaagde Vélomediane.  Afzien was het dan weer op de Marmotte waar mijn 9e deelname in een Marmotton resulteerde.

Na al enkele jaren workshops te hebben gegeven voor collega's startte ik op professioneel vlak met het geven van uiteenzettingen voor cliënten : Van Knokke over Tielt tot Aalst, van Poperinge over Waregem tot Wetteren... elke provinciestad kwam aan de beurt.  In Oostende was er dan weer een presentatie samen met Paul D'Hoore.

Met de vzw Cyclo4Cancer haalden we ook in 2015 de kaap van 10.000 euro tvv Stichting Tegen Kanker.  Dit dankzij een sterk bestuur dat het voorbije jaar verder uitbreidde.  Dit was ook nodig om de diverse activiteiten op een goed niveau te organiseren : De quiz, de spinning-marathon, de deelname aan Levensloop, de wijnverkoop, een succesvol klavertje vier! 

Na 2 jaar voorzitterschap, en 430.000 euro opbrengst voor de strijd tegen kanker, kon ik Levensloop Kortrijk in goede handen overlaten aan een sterk comité.  Dit kan onder nieuw voorzitter Jurgen verder bouwen op de stevige fundamenten door Lieve Maes en mijzelf samen met de comités '14 en '15 gelegd.  Hiertoe hebben ze prachtige troeven : de naamsbekendheid is in de regio aanwezig, mijn prospectie-werk loont nog steeds, nieuwe teams meldden zich, eerdere teams blijven enthousiast.   Het team logistiek werd met het professionele TheaTech uitgebreid, met een inventiviteitsinjectie als gevolg.

Op voordracht van de Stichting Tegen Kanker werd ik door de American Cancer Society als 5e Belgische Global Hero Of Hope aangeduid.  Hiermee neem ik een ambassadeursrol voor de strijd tegen kanker op.

2015 was niet allemaal rozengeur en maneschijn : de combinatie van de drukke professionele activiteiten en het vrijwilligerswerk wogen zwaar door!  Dit had niet alleen een impact op de mindere sportprestaties, ... de opgebouwde vermoeidheid knaagde ook aan de gezondheid!

Net na levensloop was er dan plots de twijfel over de resultaten bloedanalyse, de angst voor de tumor was plots opnieuw op het voorplan.  

In de laatste weken van '15 was er ook het afscheid van enkele lotgenoten.  Enerzijds was dit de harde confrontatie met het lot, anderzijds toch ook soms het besef dat Levensloop ook voor hen echt betekenis had!

Net voor Kerst had ik dan de eigen check-up.  Een positief rapport waarmee ik blij het nieuwe jaar tegemoet ga!

Alvast aan allen Fijne Feesten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten