zondag 22 februari 2015

Een confronterende openingsrally Nieuwenhovespurters

Deze ochtend was er de openingsrally van Leiedal, een organisatie van VZW Nieuwenhovespurters. Een Waregemse wielerclub waar ik lid ben. Een vereniging ook met vele sympathisanten tav "Cyclo4Cancer" en "Levensloop Kortrijk". Reden genoeg om vandaag de handen uit de mouwen te steken : Ik kreeg de verkenning van het 75km parcours toebedeeld, alsook het samen met Marleen bijspringen in de bar achteraf.

Na een midweek Budapest was het omstreeks half zes toch behoorlijk vroeg wakker worden. Ik blijf immers met een grote vermoeidheid kampen (later meer). Hoedanook de plicht riep. Kijkend door het slaapkamervenster zag ik een wit ijslaagje op de auto's... signaal om me dik te kleden en voorzichtig te fietsen.

Een snelle blik op mijn strava pagina leert me dat mijn laatste fietstocht van 18 januari dateert. Sedert 1 december nog geen 500km op de teller. Als dat straks maar goed komt : 75km in de koude na enkele fietsloze weken...

Om 6u45 vertrok ik samen met Steven & Gino voor de verkenning van het parcours. Dit impliceert het nazien of alle wegwijzers nog hangen waar ze moeten hangen, of het parcours voldoende duidelijk is voor de deelnemers. Zowel Steven als Gino hadden daarom extra pijlen in de rugzak.

Uiteindelijk dienden we slechts een drietal pijlen extra op te hangen, ééntje opnieuw in de juiste richting te plaatsen. De parcoursbouwers en de voorbereiders van deze rit leverden goed werk. Zo kon ik mij concentreren op het fietsen. Dit was nodig : op enkele plaatsen lagen de straten verraderlijk glad... hoe meer de rit vorderde, de zon verscheen ... hoe aangenamer het fietsen werd. De rit bracht ons langs mooie wegen tot Lotenhulle, net onder Aalter. Bij de goede bevoorrading (die clubleden waren er ook vroeg bij!) versterkte ik de innerlijke mens. Een noodzaak want met amper 60km op de teller voelde ik dat mijn krachtenarsenaal snel minderde. Gelukkig kon ik in het spoor van Steven mij laten meeglijden naar de finish.

Een leerrijke fietstocht want zo confronterend dat
- ik nu wel dringend meer kms moet malen
- mijn ambities voor RVV/LBL moet bijstellen
maar bovenal
- ik heb genoten : het deed deugd om opnieuw buiten te fietsen
- chapeau aan de organisatoren van deze openingsrally : ruim 1100 deelnemers!

Op dus naar Kuurne Brussel Kuurne volgende week zaterdag!

Vraag blijft wellicht waarom ik de voorbije weken zo weinig aan fietsen toekwam :
Wellicht met alle initiatieven wat te veel hooi op de vork genomen, maar toch ook wel de extreme vermoeidheid die me parten speelt. Hier hoop ik in maart bij de nieuwe tussentijdse check-ups een antwoord op te krijgen. Alleen hoop ik op het juiste antwoord. Toch wel angstig afwachten.

O ja : De VZW Nieuwenhovespurters neemt als team deel aan Levensloop Kortrijk 2015 en organiseert hiertoe een kaas & wijn avond op vrijdag 27 maart te Waregem. Interesse? Stuur me een mailtje op johan.devroe apestaartje hotmail.com

Hieronder nog enkele foto's van de openingsrally:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten