woensdag 5 november 2014

La Marmotte 2015 : D-240

Gisteren was er de plotse opening van de inschrijvingen voor La Marmotte, de moeder van alle cyclosportieve tochten over geaccidenteerd parcours. Nauwelijks enkele uren later bleken ruim 7000 enthousiastelingen uit 40 verschillende landen zich te hebben ingeschreven... of het maximum aantal deelnemers werd in enkele uren bereikt.

En jawel, ook ik heb me opnieuw laten verleiden... inmiddels teken ik voor mijn 9e deelname!

Toch zal ik volgend jaar uit een ander vaatje moeten tappen. Het voorbije jaar was er één van bijzonder veel werk, op professioneel vlak met de nieuwe uitdaging, en op privé-vlak met het opstarten van Levensloop Kortrijk en het verder uitbouwen van Cyclo4Cancer. Mijn fietsen bleven al te vaak op slot in de garage.

Het vrijwilligerswerk kostte niet alleen tijd en energie, het werd tevens een emotionele rollercoaster! Omwille van de betrokkenheid bij beide initiatieven word ik wat meer dan vroeger geïnformeerd over het wel en wee bij lotgenoten. Heel wat herkenbare verhalen!! Ook gemerkt dat vechten tegen kanker heel veel facetten heeft... maar zoals op Levensloop Kortrijk door meter Lize Feryn werd omschreven : Het draait ook om levenshoop!

Er waren ook de emoties van dankbaarheid, ook voor de waardevolle mensen die ik dankzij deze initiatieven leerde kennen! Ik denk hierbij in eerste instantie aan de comité-leden van Levensloop Kortrijk en de bestuur- & kernleden van Cyclo4Cancer... maar ook de meters, de vrijwilligers, de deelnemers, ... zovele boeiende persoonlijkheden!

Dit maakt dat het absoluut de moeite waard was. Dit geeft me ook de kracht om door te gaan, en met Cyclo4Cancer en met Levensloop!

Voor Levensloop Kortrijk hebben we binnenkort een belangrijke meeting waar we nog eens achterom kijken, maar ook vooruit blikken... binnenkort meer nieuws dus!

Voor Cyclo4Cancer hebben we binnen 10 dagen de spinningmarathon. Na het verbluffende succes vorig jaar, 300 deelnemers... hebben we nu reeds 379 geregistreerden vooraf. Dit wordt net als vorig jaar een leuke happening waarbij de toffe spinninginstructeurs onder de opzwepende muziek iedereen op het juiste tempo brengen! Voor zaterdag 15 november hebben we nog plaatsen in voor- en namiddag : welkom, haast je wel met inschrijven via de site!

En o ja, het fietsen... ja daarvoor geraakt ook mijn agenda 2015 weer mooi gevuld! Met nu reeds 2 hoogdagen, mijn 5e deelname aan Trois Ballons in juni en mijn 9e deelname aan La Marmotte in juli.

Super dat ik dit opnieuw met een ruime delegatie van Cyclo4Cancer-renners kan doen. Op La Marmotte tekenen we met 14 present!

Hoe ik deze trainingen aanpak, hoe ik verder omga met kanker en met het vrijwilligerswerk : dat wens ik in de toekomst weer wat frekwenter te delen via deze blog. Wordt vervolgd!

Maar inmiddels geniet ik van de beelden van La Marmotte 2014... je herkent me op de eerste rij bij de start!

1 opmerking:

  1. Dag Johan,
    Ik heb vandaag, eerder bij toeval, jouw blog ontdekt. Fietsen en lopen, een zwaar programma, het dwingt mijn respect af. Maar jouw eigen wedervaren en je inzet voor die fundraising... man, diepbuigend, chapeau!!! noël

    BeantwoordenVerwijderen