zondag 2 juni 2013

Clubrit Nieuwenhovespurters : 5Bergen

Bij de club waar ik aangesloten ben, de Nieuwenhovespurters, is het een traditie dat elk om beurt een parcours uitstippelt.

Voor deze stralende 2 juni was het mijn beurt om de groep op sleeptouw te nemen.

Ten gevolge van het mindere weer is de conditie ook bij andere A-leden niet optimaal zodat ik mijn traditionele 13Bergen-parcours wat aanpaste : minder kronkelende wegen, minder steile hellingen... Zo werd deze clubrit uiteindelijk herdoopt in een 5Bergenrit.

Dit werd vooraf aangekondigd via de Social Media, en wellicht dankzij deze aanpassing, maar uiteraard vooral dankzij het mooie weer daagden 28 Nieuwenhovespurters voor deze rit op. Ook MRNZ-fietser David - benieuwd naar mijn 5Bergenrit - sloot deze keer aan.

Zo trok een quasi 30koppige colonne zich even na half zeven op gang. Samen met vaste trainingskameraad Pascal vertrokken we zuidwaarts : Over Anzegem zetten we koers naar de eerste helling van de dag : Nieuwe Kwaremont. Het tempo werd rustig gehouden zodat we samen de top bereikten, van hieruit ging het naar Ronse om over de glooiende wegen richting Lessen te fietsen.

Ter hoogte van het Paradijs, een straatje links waar rechts het containerpark zich situeert, draaiden we in om de volgende helling, La Houppe, te verorberen. Inmiddels had Bernarke mijn koppositie overgenomen. Na deze mooie helling door het bos zetten we koers naar Brakel van waaruit we naar Geraardsbergen fietsten.

Te Geraardsbergen geen Muur maar wel de mooie asfaltweg (het centrum binnenrijdend, de tweede straat rechts nemen en voor de ING Bank opnieuw links inslaan) met zijn vele bochten tot de top. Een heerlijke beklimming.

Van hieruit volgden we een deeltje van het parcours van de toertocht 'Otegem-Geraardsbergen-Otegem'. Te Brakel volgde opnieuw een lange klim, nummer vier dus, waarna we opnieuw over de grote wegen koers naar Oudenaarde zetten.

Vooraleer Oudenaarde te bereiken draaiden we links af, de Berg Stene werd afgedaald... Pedro & David namen de koppositie over en brachten ons over de licht hellende wegen naar de top van de Kruisberg.

Van hieruit ging het in gestrekte draf naar huis : over Berchem en Tiegem, hier wachtte met het Vossenhol de vijfde helling van de dag, naar Waregem.

114km, een duizendtal hoogtemeters, avs van net geen 30km/u... en vooral veel blije gezichten.

Meer van dat :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten