zondag 1 mei 2011

Clubrit met Tiegembergbeklimming

Voor de clubrit van heden stond een deelname aan de toertocht Kuurne-Brakel-Kuurne op het programma. 

Vanuit onze klassieke startplaats te Nieuwenhove vertrokken we met een 20tal A-leden.  De naamgenoten Pascal - W & D - namen het kopwerk voor hun rekening en brachten ons via ondermeer Tiegem en Grijsloke naar Oudenaarde.  Bij deze eerste passage bleek al snel het pittige karakter van deze rit : voldoende hoogtemeters, en dit met een behoorlijke Oostenwind als extra uitdaging.

Ter hoogte van de stad die voortaan als aankomstplaats van de RVV wil fungeren vond Pascal D het welletjes aan de kop.  Een blik op de flightdeck gaf inmiddels 25km aan.  In tegenstelling tot de voorbije weken waarbij Kurt de volledige rit aan de kop sleurde zouden we vandaag dus elk om beurt een stukje tegen de wind in beuken.  Vanuit de tweede rij schoof ik door en nestelde me naast Pascal W die nog even aan boord bleef.

Vrij snel werd de zijkant van de Edelare ons voor de wielen geschoven : een nijdige helling met de mooie naam : Vlaamse Ardennen Dreef.  Na een afdaling van de Eikenberg volgden ter hoogte van Maarke Kerkem opnieuw wat hoogtemeters.  Om vervolgens over Schorisse naar de top van de Kruisberg te fietsen.  Pascal W had zich inmiddels ook laten uitzakken zodat Jurgen mij vervoegde.

Van hieruit was het afdalen richting de voet van de Kapelberg waar de volgende klim op ons wachtte.  Inmiddels was het duidelijk > het parcours bracht ons quasi continu op het parcours van de Superklassieker... maar dit wel in tegengestelde richting.  Gezien het grote aantal deelnemers aan deze Superklassieker : vrij gevaarlijk om met groepen wielertoeristen in tegengestelde richting op deze smalle wegen te fietsen. 

De groepsleiders gaven daarom het signaal om het parcours te verlaten.  Even nadenken, dan maar de nieuwe Kwaremont afdalen naar Ronse, en daar de weg richting Doornik nemen.  Men kon er zich blijkbaar in vinden want men volgde in ons spoor ;-)

De provinciale weg tussen Ronse en Doornik bolt redelijk goed, we hadden de wind in het voordeel zodat we vrij snel de voet van de Mont St Aubert bereikten.  Deze klim namen we op een rustig tempo zodat we met quasi de voltallige groep de top bereikten.  Inmiddels had Samuel de plaats ingenomen van Jurgen. 

Wat nu volgde was een leuke afdaling tot Molenbaix.  Inmiddels 55km kopwerk.  Ik liet me op mijn beurt uitzakken en werd vervangen door Bjorn V.

Zij beiden menden de groep over Celles en Escanaffles naar Waarmaarde en Tiegem.  De wind was nog wat aangewakkerd... zodat het goed kijken was om in het spoor van deze sneltrein te blijven.

Ter hoogte van Tiegem hielden we even halt om Bart te begroeten en wat toelichting te krijgen rond het parcours van de Tiegembergbeklimming tvv Kom Op tegen Kanker. 

Vervolgens fietsten we dit kleine parcours op en rond het Vossenhol.... om nadien te genieten van en in de nabijheid van de dranktent.

Een mooie rit die werd afgesloten met een deelname aan een goed initiatief!

Meer info over dit initiatief : http://waregempoekex40.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten