zondag 20 februari 2011

Op naar 'De Ronde'

De maanden december, januari en februari staan traditiegetrouw in het teken van trainingsopbouw. Zoveel mogelijk kilometers malen om alvast de afstand 'in de benen' te hebben voor de eerste afspraken van het voorjaar. Daarnaast wordt er vooral geadviseerd om enkele krachttrainingen in deze voorbereidingsperiode in te lassen.

In combinatie met een drukke job, gezinsleven, ... impliceert dit een wekelijks gevecht met de agenda om hiertoe de nodige ruimte te vinden. En dienen ook de weergoden ons gunstig gezind te zijn ;-)

Hoedanook in de voorbije weken slaagde ik erin om het km-aantal wekelijks op te drijven, tot 340 voor de voorbije week.

Die 340km werd gerealiseerd over 4 trainingen :
Dinsdag : Spinningsessie in Club Passage, Waregem (met dank aan Golazo)
Donderdag : Trainingsrit van 100km doorheen de Vlaamse Ardennen
Zaterdag : Trainingsrit van 115km naar de Muur van Geraardsbergen (met 1100hm)
Zondag : Vlakke trainingsrit met de Nieuwenhovespurters rond Tielt

Ben ik tevreden over de gedane trainingsarbeid, ... het gewenste resultaat lijkt heel ver af : de gemiddelde snelheden blijven immers heel beperkt.

Hoedanook onder het motto 'Eerst afstand, dan snelheid' blijf ik de komende weken trainingstochtjes maken.

Leuk hierbij is dat ook het toertochten-circuit opnieuw op gang komt. Daarnaast kunnen we komend weekend zowel op zaterdag als op zondag een stukje parcours van de profs meepikken natuurlijk... Zo is het in de namiddag dubbel plezant kijken naar de profs tijdens 'Omloop Nieuwsblad' & 'Kuurne-Brussel-Kuurne'.

En, om alvast in de sfeer te komen : deze avond kijken naar de tweede aflevering van De Ronde op één! Opnieuw zien hoe wielergek Vlaanderen is ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten