maandag 1 november 2010

MTB TT Ruiselede

Voor vandaag stond de MTB Toertocht te Ruiselede op het programma.

Na een korte autorit doorheen een mistig landschap waren we kort na half acht ter plaatse. Nog geen drukte aan de parking of aan de inschrijvingen : het voordeel van bij de vroege vogels te horen!

Iets voor acht uur vertrokken we langsheen wat secundaire wegen Noordwaarts. Vrij snel kregen we de eerste off-roadstroken voor de wielen geschoven. Ideaal om de nieuwe Vredestein Black Panthers Xtreme even uit te proberen. De grip bleef, ook op de drassige ondergrond, goed.

Wat volgde was een doorkruisen van de bossen tussen Wingene & Hertsberge : een niet aflatende opeenvolging van bospaden. Zo hoort een MTB toertocht te zijn! Veel off-roadstroken, maar waarbij men er wel over waakt dat de paden er voldoende goed bijliggen. Aan een wandeltocht hebben mountainbikers ook geen boodschap ;-)

Ook een crossparcours volgde, wel ééntje waarbij men niet gedwongen werd om voet aan de grond te plaatsen. Tof!

Kwam de eerste bevoorrading vrij snel na de start, dan lag de tweede bevoorrading wellicht wat te dicht bij de finish. Een kleine 10km hadden we toen nog te gaan. De mooiste bospassages lagen toen reeds achter ons zodat men ons enkele weilanden deed dwarsen. Op één strook na ook hier geen problemen om deze al fietsend te overbruggen.

Na een kleine 2.5u was de pret over : In de plaatselijke kantine konden we napraten over de gedane 53km.De Garmindigits :
de hartslagmeter was niet goed bevestigd zodat deze gegevens niet correct zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten