donderdag 1 juli 2010

La Marmotte.... Nog 2 dagen....

Nog 2 dagen te gaan voor La Marmotte...

Quasi alle deelnemers zijn inmiddels aanwezig in de regio van Bourg d'Oisans. Hotels & appartementen zowel in Bourg d'Oisans als op Alpe d'Huez, Les 2 Alpes... Alle accomodaties zijn volgeboekt!

Ook dit is een belangrijk aspect van La Marmotte : Op economisch vlak brengt het in de ruime regio heel wat teweeg. Vooral wanneer de Tour De France, zoals dit jaar, geen passage op de Alpe voorziet is deze organisatie de publiekstrekker van de zomer!

Nogal wat deelnemers zijn bovendien vergezeld door vrouw en kinderen, ... sommigen hebben familie, vrienden mee...

Binnen 2 dagen komt dan ook een grote karavaan op gang : familieleden positioneren zich op de toppen van de cols, reikhalzend uitkijkend naar hun renner van één dag om hem/haar in de best mogelijke omstandigheden te voorzien van drank, voeding... en waar mogelijk extra kleding te geven, of terug te nemen.

Voor hen wordt het vermoedelijk nog het meest stressy... want in dergelijke omstandigheden kan wachten - langs de kant van de cols - lang duren... Toch één bemerking aan alle toeschouwers langs de kant van de weg : Jullie aanmoedigingen zijn meer dan welkom! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten